Kycklinggryta med kokosmjölk, curry och kanel

Originalreceptet kommer från Åse Falkman Fredrikson som driver 56kilo.se. Jag har justerat receptet något.

Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser:

1 gul lök
900 g kycklingfilé
1 tsk kanel
3 tsk curry
1–2 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning
400 ml krämig kokosmjölk
500 ml finkrossade tomater
Raps- och smörolja, rapsolja eller kokosolja att steka i
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Finhacka löken och stek i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
  2. Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i omgångar. Lägg över i grytan.
  3. Rör ner övriga ingredienser och låt puttra i 20 minuter.
  4. Smaka av med salt, peppar och ev mer sambal oelek, curry och kanel.
  5. Servera med nykokt pasta, bönpasta eller blomkålsris och ruccola.