Tacopaj

Jag är inget stort fan av paj pga att jag föråt mig på paj i tonåren. Några kompisar skulle bjuda på tacopaj och jag knorrade mig lite men tänkte att jag inte ville vara en krånglig gäst. Numera krånglar jag inte när det kommer till paj! =)

Svårighetsgrad: medel

4 portioner

Ingredienser

Pajdegen

2 dl vetemjöl
100 gram riktigt smör, kylskåpskallt

Fyllningen

400 gram nötfärs (10% fett)
3 tomater
2 dl chilicreme fraiche
150 gram riven tacoost
1,5 dl vatten
1 påse tacokrydda Smoked Chili & Garlic
1 msk jalapenos

Gör så här:

1. Häll mjöl i en bunke och skär ner smöret i mindre bitar. Låt stå medan du smörar en pajform. Ta fram alla andra grejer du behöver så du är förberedd. Sätt ugnen på 225 grader. Nu kan du massera ihop mjölet och smöret till en deg och trycka ut den i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

2. Stek köttfärsen i lite smör. När köttfärsen fått färg tillsätter du vatten och tacokrydda och låter det puttra medan du gör nästa punkt.

3. Hacka jalapenos fint och skär tomaterna i bitar. Tillsätt i stekpannan och låt alltihop puttra ihop i 5 minuter.

4. Fördela försiktigt ner fyllningen i pajskalet. Fortsätt med creme fraichen så att den täcker hela fyllningen. Strö sist på osten.

5. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Servera med en grönsallad och ett härligt rött vin.

 

En variant på denna paj är att ta köttfärs med mer fetthalt, byt ut jalapenos mot majs, tacokryddan till Habanero och chilicreme fraichen mot vanlig creme fraiche (37%-ig). Supergod också!