Det här är ett fantastiskt gott recept på pulled pork från ica.se som jag dessutom piffat till lite.
Svårighetsgrad: lätt
8 portioner
Ingredienser:
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 gula lökar
2 tsk sambal oelek
1 hel vitlök
1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)
Till servering
mjuka tortillabröd gjord på majs
1 fint strimlad rödlök
1 burk majs (à 340 g)
3 dl gräddfil
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Blanda sambal oelek med barbecuesåsen och häll på så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
4. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
5. Till servering: Dela bröden i trekantsbita och låt var och en fylla sina bröd med kött och tillbehör.